A sófürdőről

A sós fürdők mozgásszervi és reumatikus, neurológia perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stressz oldására relaxációs céllal. A koncentrált, sós víznek nagyobb a hőmegtartási és közvetítő tulajdonsága, mint az édes vízé, segíti a végtagokban a vérkeringést, csökkennek az ízületi és izomfájdalmak. Egy 30 perces sósfürdő salaktalanító hatása megfelel egy háromnapos böjtnek.

A sós fürdő koncentrációja minimum 1%-os legyen, tehát 100 liter vízhez legalább 1 kg kristálysóra van szükség, minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás. Tehát ebbe a 2m átmérőjű fürdődézsába 40-50 kg só hozzáadása szükséges. A sós fürdő használata után ne mosakodjanak, ne is törülközzenek meg, hagyják a vízcseppeket beszívódni a testbe és magától megszáradni.

„Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző mennyiségű és minőségű ásványi anyagok vannak. Ezek közül a parajdi só a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz. A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, minden ásványi anyagot és nyomóelemet tartalmaz. Ez a kézzel bányászott és aprított só, mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. A parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

Tudnivalók: a használatbavétel során, natúr valamint kezelt felület esetén a víz bebarnulására számítani lehet (az első két-három alkalomig), mely a fában lévő olajok kioldódásának következménye. Ennek a jelenségnek az esztétikai hatáson kívül az emberi bőrre semmilyen negatív következménye nincs.

Designed by Aquila-Trade BT.

PageRank ikon ingyen